Bewise Inc. www.tool-tool.com Reference source from the internet.

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Перейти до: навігація, пошук
Магній (Mg)
Атомний номер 12
Зовнішній вигляд Легкий, ковкий,
сріблясто-білий метал
Властивості атома
Атомна маса
(молярна маса)
24.305 а.о.м. (г/моль)
Радіус атома 160 пм
Енергія іонізації
(перший електрон)
737.3(7.64) кДж/моль (еВ)
Електронна конфігурація [Ne] 3s2
Хімічні властивості
Ковалентний радіус 136 пм
Радіус іона 66 (+2e) пм
Електровід'ємність
(за Полінгом)
1.31
Електродний потенціал
Ступені окислення 2
Термодинамічні властивості
Густина 1.738 г/см3
Питома теплоємність 1.025 Дж/(K моль)
Теплопровідність 156 Вт/(м К)
Температура плавлення 922 K
Теплота плавлення 9.20 кДж/моль
Температура кипіння 1363 K
Теплота випаровування 131.8 кДж/моль
Молярний об'єм 14.0 см3/моль
Кристалічна ґратка
Структура ґратки гексагональна
Період ґратки 3.210 Å
Відношення c/a 1.624
Температура Дебая 318.00 K

[ред.] Історія та походження назви

У 1695 з мінеральної води Епсомского джерела в Англії виділили сіль, що володіла гірким смаком і послаблюючою дією. Аптекарі називали її гіркою, англійською або епсомською солі, мінерал епсоміт має склад MgSO4 · 7H2O. А хіміки, діючи на розчини цієї солі содою або поташом, отримували білий осадок — основний карбонат магнію, який може мати різний склад, наприклад 3MgCO3 · Mg(OH)23H2O. Це була біла магнезія (magnesia alba), її застосовували (і зараз застосовують) зовнішньо як присипку, а внутрь — при підвищеній кислотності і як легеня проносне. Основний карбонат магнію зрідка зустрічається в природі, і біла магнезія також відома з давніх часів. Ймовірно, цей мінерал знаходили біля Магнесії, але скоріше всего — інший. Річ у тому, що жителі Магнесії заснували в Малой Азії два міста з тією ж назвою, що могло привести до плутанини. Одне з цих міст зараз називається Манісою і знаходиться на східному краю Турції. Околиці цього міста прославлені оповідями про Ніобе. Інша Магнесія була південніша, там знаходився знаменитий храм Артеміди.

Лавуаз'є вважав білу магнезію простим тілом. У 1808 англійський хімік Гемфрі Деві при електролізі злегка зволоженої білої магнезії з ртутним катодом отримав амальгаму нового металу (вона містить до 3 % магнію), який виділив отгонкой ртуті і назвав магнезієм. З тих пір у всіх європейських мовах цей елемент називається magnesium і лише в русском — магнієм: так його назвав Г. И. Гесс у своєму підручнику хімії, виданому в 1831 і що витримав сім видань. По цій книзі вчилися багато російських хіміків.


[ред.] Отримання

[ред.] Застосування

Завдяки своїй здатності горіти на повітрі, з виділення великої кількості світла, застосовувався у фотосправі як спалах, до винаходу електричних ламп спалахів.

Сплави на основі магнію є важливим конструкційним матеріалом в автомобільній і авіаційній промисловості завдяки їх легкості і міцності. Ціни на магній в злитках в 2006 році склали в середньому 3 долл/кг.

Гідрид магнію один з найбільш ємких акумуляторів водню вживаних для його зберігання. Оксид магнію застосовується в медицині і як вогнетривкий матеріал для виробництва тиглів і спеціальної футеровки металургійних печей.

Перхлорат магнію(ангидрон) застосовується для глибокого осушення газів в лабораторіях.


BW Bewise Inc. Willy Chen willy@tool-tool.com bw@tool-tool.com www.tool-tool.com skype:willy_chen_bw mobile:0937-618-190 Head &Administration Office No.13,Shiang Shang 2nd St., West Chiu Taichung,Taiwan 40356 TEL:+886 4 24710048 / FAX:+886 4 2471 4839 N.Branch 5F,No.460,Fu Shin North Rd.,Taipei,Taiwan S.Branch No.24,Sec.1,Chia Pu East Rd.,Taipao City,Chiayi Hsien,Taiwan

Welcome to BW tool world! We are an experienced tool maker specialized in cutting tools. We focus on what you need and endeavor to research the best cutter to satisfy users demand. Our customers involve wide range of industries, like mold & die, aerospace, electronic, machinery, etc. We are professional expert in cutting field. We would like to solve every problem from you. Please feel free to contact us, its our pleasure to serve for you. BW product including: cutting toolaerospace tool .HSS Cutting toolCarbide end millsCarbide cutting toolNAS Cutting toolCarbide end millAerospace cutting toolФрезерыCarbide drillHigh speed steelMilling cutterCore drillTapered end millsMetric end millsMiniature end millsСпециальные режущие инструменты Пустотелое сверло Pilot reamerFraisesFresas con mangoFreseElectronics cutterStep drillMetal cutting sawDouble margin drillGun barrelAngle milling cutterCarbide burrsCarbide tipped cutterChamfering toolIC card engraving cutterSide cutterNAS toolDIN toolSpecial toolMetal slitting sawsShell end millsSide and face milling cuttersSide chip clearance sawsLong end millsStub roughing end millsDovetail milling cuttersCarbide slot drillsCarbide torus cuttersAngel carbide end millsCarbide torus cuttersCarbide ball-nosed slot drillsMould cutterTool manufacturer.

Bewise Inc. www.tool-tool.com
arrow
arrow
    全站熱搜

    beeway 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()