Beeway. www.beeway.com.tw Reference source from the internet.

USB-minne

USB-minne

Fickminne, är ett flashminne med USB-anslutning. Flashminnet förekommer normalt i storlekar av 2-potenser av megabyte, till exempel 512, 1024, 2048, 4096 MB. De största USB-minnena som är vanligt förekommande på marknaden idag är 64 GB stora. I takt med att priset sjunkit samt att nästan alla moderna PC- och Apple-datorer har stöd för USB-minnen, har dessa kommit att betraktas som ersättare för den äldre disketten.

Teknologi [redigera]

USB-minnen innehåller inget batteri, utan är aktiva endast då de kopplas till en USB-port, som de hämtar all erforderlig ström från. Den flashminnestyp som används är NAND, som bygger på EEPROM-teknologi. NAND-minnen är relativt långsamma men billiga att producera. Det går att skriva till ett NAND-minne omkring 100 000 gånger innan fel börjar uppträda. Man kan anta att ett USB-minne håller i cirka 10-20 år innan det blir opålitligt.

Komponenter på ett typiskt usb-minne [redigera]

Ett usbminne utan det yttre skalet.
  1. USB-kontakt, ansluts till en dator
  2. En Ours Technology Inc. OTi-2168 USB 2.0 mass storage controller. Den här kretsen implementerar USB 2.0 värdkontrollen och ger en sömlös linjär anslutning till flashminnet samt abstraherar bort komplexiteter såsom block-orientering, block-radering och slit-balansering. Den innehåller en enklare RISC-processor samt en mindre mängd ROM och RAM. Mikroprocessorn kommunicerar med flashminnet (I det här fallet av tillverkaren Hynix) genom en 8-linjer bred kombinerad adress- och data-buss. Den här versionen är en 7x7mm 48-pin LQFP (Low Profile Quad Flat Pack) som är ytmonterad (surface-mount device).
  3. JP1 och JP2: två oanslutna 10-pin kontaktdon som har använts för utveckling och test under tillverkningsprocessen av minnet.
  4. Ett Hynix halvledare HY27USxx121M series NAND Flashminne med 4 096 oberoende raderbara block, varje block ger 16 KBytes av lagring vilket totalt ger 64 MBytes av användbart lagringsutrymme. Just den här versionen är en 20x12 mm 48-pinnars TSOP (Thin Small Outline Package) som är ytmonterat (surface-mount package). Datablad
  5. Ett SKC Shin Chang Electronics 12 MHz kristalloscillator (XTAL). Kristallen genererar en klockfrekvens som mikroprocessorn på OTi-chippet använder sig av. Dock måste signalen först gå igenom en PLL.
  6. En gul lysdiod (styrd från OTi-kretsen) som blinkar för att indikera aktivitet.
  7. En enkel två-positionskontakt för att styra om usb-minnet ska befinna sig i skrivbart eller skrivskyddat läge.
  8. En yta som inte används i den här produkten men ger möjlighet att montera ytterligare ett flashminne. (OTi-kretsen klarar i teorin att driva åtta flashminnen). Möjligheten att montera ytterligare ett flashminne är en fördel då det vid tillverkningen är möjligt att styra vilken storlek man producerar samt vad som är mest kostnadseffektivt för tillfället.

Runt om kretsarna finns en mängd resistorer samt kondensatorer som används till att reglera och stabilisera kretsen.

Se även [redigera]

歡迎進入Beeway的憶想世界以記憶體為基調 結合創新科技、設計美學、健康概念、工業藝術、與時尚流行等元素, 賦予隨身碟更豐富多元的面貌.

Beeway專門設計製造USB隨身碟飾品,最新產品為高品質的鈦鍺USB隨身碟項鍊組

Mail:sales.beeway@msa.hinet.net www.beeway.com.tw

TEL:886 4 24759277 FAX:886 4 24714839

We manufacture and design USB Flash Drive Disk / Memory Stick with accessory by combining advanced tech, stylish esthetics, health concept, craft, and fashion. Creativity is our best power.

隨身碟,U, 禮物鈦鍺項鍊Alc'hwez USBUSB stickUSB flash paměťUSB-nøgleUSB-MassenspeicherUSB flash driveUSB-poŝmemoriloMemoria USBMälupulkUSB-muistiClé USBMemoria USBהחסן ניידUSB-tykačUSB ֆլեշ քարտClave de memoria USBUSB flash driveChiave USBUSBメモリUSB 플래시 드라이브Pemacu kilat USBUSB-stickMinnepinneMinnepinnePamięć USBUSB FlashdiskUSB flash driveUSB flash driveJednotka USB flashUSB-ključ USB-minneแฟลชไดรฟ์ USB
arrow
arrow
    全站熱搜

    beeway 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()