Bewise Inc. www.tool-tool.com Reference source from the internet.
Sodi - Magnesi - Alumini
Be
Mg
Ca
General
Nom, símbol, nombre Magnesi, Mg, 12
Sèrie química Metalls alcalinoterris
Grup, període, bloc 2, 3 , s
Densitat, duresa Mohs 1738 kg/m3, 2,5
Aparença
Aparença del Magnesi
Blanc platejat
Propietats atòmiques
Pes atòmic 24,305 uma
Radi mitjà 150 pm
Radi atòmic calculat 145 pm
Radi covalent 130 pm
Radi de Van der Waals 173 pm
Configuració electrònica [Ne]3s2
Estats d'oxidació (òxid) 2 (base fort)
Estructura cristal·lina Hexagonal
Propietats físiques
Estat de la matèria sòlid (paramagnètic)
Punt de fusió 923 K
Punt d'ebullició 1363 K
Entalpia de vaporització 127,4 kJ/mol
Entalpia de fusió 8,954 kJ/mol
Pressió de vapor 361 Pa a 923 K
Velocitat del so 4602 m/s a 293,15 K
Informació diversa
Electronegativitat 1,31 (Pauling)
Calor específica 1020 J/(kg·K)
Conductivitat elèctrica 22,6x106/m ohm
Conductivitat tèrmica 156 W/(m·K)
1r. potencial d'ionització 737,7 kJ/mol
2n. potencial d'ionització 1450,7 kJ/mol
3r. potencial d'ionització 7732,7 kJ/mol
Isòtops més estables
iso. AN (%) Període de semidesintegració CD ED (MeV) PD
24Mg 78,99 Mg és estable amb 12 neutrons
25Mg 10 Mg és estable amb 13 neutrons
26Mg 11,01 Mg és estable amb 14 neutrons
Valors en el SI d'unitats i en CNPT (0º C i 1 atm),
excepte quan s'indica el contrari.
Calculat a partir de distintes longituds
d'enllaç covalent, metàl·lic o iònic.

El magnesi (element químic de símbol: Mg, i nombre atòmic 12) és un metall blanc brillant, d'aspecte semblant a l'argent. És el vuitè element més abundant a la natura. La seva densitat és 1,74 i per tant la menor de tots els metalls, si exceptuam el liti i el beril·li. Es fon a 650 º i es volatilitza a 1.120 º.

En aire sec és mantén inalterable però en presència d'humitat es cobreix d'una capa d'òxid que evita que l'oxidació posterior.

Amb el foc s'encén amb una flama blanca molt viva.

Es dúctil i mal·leable, i resulta imprescindible per la fabricació de aliatges lleugers molt útils per l'aviació.

[edita] Usos

Barra de Magnesi

Barra de Magnesi

Els composts de magnesi, en primer lloc l'òxid de magnesi, són emprats principalment com a material refractari als forns per fabricar ferro i acer, metalls no ferrosos, vidre, i ciment. L'òxid de magnesi junt amb altres components s'empren també a l'agricultura, i a les indústries químiques i de la construcció. Aliat amb l'alumini s'usa per fabricar envasos de llauna. Els aliatges de magnesi són usats també en components estructurals dels automòbils i de maquinaria. Un ús d'aquest metall es també l'eliminació dels sulfurs en el ferro i l'acer.

Altres usos són:

[edita] Rol biològic

El magnesi és important per a la vida, tant d'animal com vegetal. La clorofil·la és una substància complexa de porfirina i magnesi que intervé en la fotosíntesi.

És un element químic essencial per a l'home; la major part del magnesi es troba en els ossos i els seus ions exerceixen papers d'importància en l'activitat de molts coenzims i en reaccions que depenen del ATP. També exercix un paper estructural, l'ió de Mg2+ té una funció estabilitzadora de l'estructura de cadenes d'ADN i ARN.

En funció del pes i l'alçada, la quantitat diària recomanada és de 300-350 mg, quantitat que pot obtindre's fàcilment ja que es troba en la majoria dels aliments, sent les fulles verdes de les hortalisses especialment riques en magnesi.

Contingut en magnesi d'alguns aliments;

[edita] Història

El nom procedix de magnèsia, que en grec designava una regió de Tessàlia. L'anglès Joseph Black, va reconèixer el magnesi com un element químic al 1755. Al 1808 Sir Humphrey Davey va obtindre metall pur per mitjà d'electròlisi d'una mescla de magnèsia i Òxid de mercuri (II) (HgO)

[edita] Abundància i obtenció

El magnesi és el sèptim element més abundant en l'escorça terrestre, no obstant no es troba lliure, encara que entra en la composició de més de 60 minerals, sent els més importants industrialment els dipòsits de dolomia, magnesita, brueta, carnalita i olivina.

En els Estats Units el metall s'obté principalment per electròlisi del Clorur de magnesi (MgCl2), obtingut de salmorres i aigua de mar. Mètode que ja emprava Bunsen;

En el càtode: Mg2+ + 2 e- → Mg
En l'ànode: 2 Cl- → Cl2 (gas) + 2 e-

[edita] Isòtops

El magnesi-26 és un isòtop estable que s'empra en la datació geològica, igual que l'Al-26. En les inclusions riques en calci i alumini (CAI en anglès) d'alguns meteorits, els objectes més antics del sistema solar, s'han trobat quantitats de Mg-26 majors de les esperades que s'atribuïxen a la desintegració de l'Al-26. Aquests objectes, quan s'han després en etapes primerenques de la formació dels planetes i asteroides no han patit els processos geològics que fan desaparéixer les estructures condrítiques(formades a partir de les inclusions) i per tant guarden informació sobre l'edat del sistema solar.

En els estudis es van comparar els ràtios Mg-26/Mg-24 i Al-27/Mg-24, per a determinar així, de forma indirecta, la relació Al-26/A-27 l'incial de la mostra en el moment en què està es va separar de les regions de pols de la nebulosa presolar a partir de la que es va formar el nostre sistema solar.

[edita] Precaucions

El magnesi és extremadament inflamable, especialment si està pulveritzat. Reacciona exotèrmica i ràpidament en contacte amb aire o aigua pel que ha de manipular-se amb precaució. El foc, de produir-se, no s'haurà d'intentar apagar amb aigua; sols un extintor per a focs del tipus D (sodi, alumini, reactius,...) o sigui extintors de pols específic o CO2.


BW Bewise Inc. Willy Chen willy@tool-tool.com bw@tool-tool.com www.tool-tool.com skype:willy_chen_bw mobile:0937-618-190 Head &Administration Office No.13,Shiang Shang 2nd St., West Chiu Taichung,Taiwan 40356 TEL:+886 4 24710048 / FAX:+886 4 2471 4839 N.Branch 5F,No.460,Fu Shin North Rd.,Taipei,Taiwan S.Branch No.24,Sec.1,Chia Pu East Rd.,Taipao City,Chiayi Hsien,Taiwan

Welcome to BW tool world! We are an experienced tool maker specialized in cutting tools. We focus on what you need and endeavor to research the best cutter to satisfy users demand. Our customers involve wide range of industries, like mold & die, aerospace, electronic, machinery, etc. We are professional expert in cutting field. We would like to solve every problem from you. Please feel free to contact us, its our pleasure to serve for you. BW product including: cutting toolaerospace tool .HSS Cutting toolCarbide end millsCarbide cutting toolNAS Cutting toolCarbide end millAerospace cutting toolCarbide drillHigh speed steelMilling cutterCore drillTapered end millsMetric end millsMiniature end millsPilot reamerElectronics cutterStep drillMetal cutting sawDouble margin drillGun barrelAngle milling cutterCarbide burrsCarbide tipped cutterChamfering toolIC card engraving cutterSide cutterNAS toolDIN toolSpecial toolMetal slitting sawsShell end millsSide and face milling cuttersSide chip clearance sawsLong end millsStub roughing end millsDovetail milling cuttersCarbide slot drillsCarbide torus cuttersAngel carbide end millsCarbide torus cuttersCarbide ball-nosed slot drillsMould cutterTool manufacturer.

Bewise Inc. www.tool-tool.com
arrow
arrow
    全站熱搜

    beeway 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()